Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Etablerade nordiska skulptörer till gruvan

Annons

Sju etablerade stenskulptörer är inbjudna till årets stenskulptursymposium i Kallmora slipstensgruvor, som i år genomförs för tredje gången.

Symposiet pågår mellan den 24 maj och 4 juni och i likhet med förra året blir det samtidigt en konsert i Malungsgruvan med Orsaspelmannen Anders Jakobsson som primus motor. I år bjuder han den 30 maj på ett verkligt mästarmöte med riksspelmannen Torbjörn Näsbom, Janne Bengtsson, flöjt och välbekante Bengan Jansson på dragspel.

Kent Boholm är, som tidigare, projektledare för skulptörerna och gäster i år blir Bo Holmlund, Skellefteå, Ingemar Lolo Andersson, Göteborg, Ann Carlsson Korneev, Fjällbacka, Jarmo Vallonen, Finland, Marit Benthe Norheim, Danmark/Norge, Claus Örntoft, Danmark och Hagbert Sollös, Norge.

När sommarlovet börjar är det ungdomarnas tur att tillsammans med erfarna stenhuggare lära sig att bearbeta sandsten på traditionellt sätt. Projektledare för det symposiet är konstnären P-O Söderlund.

Bakom alltsammans står Orsa kommun tillsammans med slipstensföreningen, slipstenshuggarna, hembygdsföreningen och studieförbund.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons