Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Esteterna rockade loss

Annons

Det drygt en timme långa programmet hade definitivt sina ljuspunkter. Men varför talangfulla Elin Persson inte syntes och framför allt hördes mer, är en gåta.

I två av eftermiddagens bästa nummer gjorde hon utmärkta insatser. Först tillsammans med Sofia Draco i en funkig rockdänga med westernstuk och sedan i en finstämd ballad av The Cure.

Med en hel del rök och dämpade ljuseffekter skapades genuin konsertkänsla. Men på flera av låtarna kom sången tyvärr bort till viss del, medan skrap och pipljud då och då trängde igenom i de lugnare låtarna.

Flitigt närvarande på scenen var trummisen Joachim Gröhn, gitarristen David Helsing och gitarristen och basisten Christian Falk. Om scennärvaron var lite trevande försiktig hos många av eleverna så vägdes det upp av Helsings kompromisslösa rockande. Han bjöd på sig själv, studsade, gungade, krängde och sprattlade på golvet i artistiska extravaganser.

Musiken hade mest fokus åt det rockigare hållet, med en hel del punknummer. "Festivalsommar" kunde ha varit temat på majoriteten av arrangemanget.

Mellansnacket var av det mer sparsamma slaget. I stället fick musiken tala för sig självt under esteternas avslutningskonsert i Aveny.

Slutligen skickades hela den 18 personer stora ensemblen i på scenen för avslutningsnumret "One more reggae for the road". Uppmaningen att få hela publiken att dansa med kanske var väl optimistisk. Sin uppskattning över arrangemanget hade den redan visat tydligt ändå.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons