Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Esteter bjöd på bred musikunderhållning

Annons

Lugna toner av Mikael Wiehe framfördes av Heidi Baier som sjöng "Nu kan jag gå ut och möta världen".

Jonas Thollin bjöd på dess raka motsats, heavy metal med text lika tung som musiken.

Allt till åhörarnas stora förtjusning och kraftiga applåder. Esteternas program är en uppskattad tradition och aulan på Högbergsskolan var fullsatt. En del fick finna sig i att stå efter väggarna för att få ta del av underhållningen.

Abby George, utbytesstudent från USA, gjorde ett uppskattat nummer. Utan att veta vad som väntade efterfrågades en frivillig kille bland publiken. Han erbjöds plats på scenen.

Den ivrige statisten som valdes var Yngve Wallenius som tog plats på en stol bredvid Abby George. Hon framförde då sången "Here, there and everywhere" som handlade om kärlek samtidigt som hon ömt bedyrade en till början lite generad Wallenius sin eviga låga.

Johanna Eriksson avslutade konserten tillsammans med körtjejerna med sången: "Son of a preacher man".

De andra eleverna som medverkade var Janice Öhman som stod för sång, Beeke Stegmann, utbytesstudent från Tyskland som sjöng och spelade trumpet samt klaviatur, Peter Bogsveen och Andreas Andersson.

Lite extra hjälp fick de av Nils Leonardsson på tenorsax, Henrik Engström, barytonsax, Johachimm Gröhn, trummor och David Hellsing, klaviatur. Konferencierer var Anna Lindblad och Jenny Fors från det estetiska programmet med inriktning på teater

INGELA HALLGREN

Mer läsning

Annons