Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erkänn att det blev en flopp!

Annons

Till politikerna i socialnämnden i Falun: Erkänn att omorganisationen av omvårdnadsavdelningen blev ett misslyckande!

Tror ni verkligen att enhetscheferna fått en bättre arbetsmiljö och kan vara ute i verksamheten mera till stöd för personalen?

Tvärtom, genom sparkraven har de fått ännu mer administrativt arbete tack vara alla redovisningar och uppföljningar som ska göras. De administrativa tjänster som skapades avlastar inte ett dugg utan skapar bara mer arbete för enhetscheferna. Vet ni att flera är sjukskrivna och många på gränsen till utbrändhet eller på väg till annat arbete?

Inser ni vad som händer med personalen ute i vården?

De har inte det stöd de behöver genom att enhetscheferna måste hålla på med "pappersarbete" och möten hela tiden. Det finns ingen chans att leva upp till den s k omvårdnadsgarantin. Nu när det ska dras in ännu mer får det till följd att en person ensam kan vara ansvarig för omvårdnaden av flera dementa under en stor del av dagen. (Gislaveds-drama här också?)

Och hur ska ni kunna ge personalen heltidsarbete som ni lovat, samtidigt som det ska sparas och dras in?

Tror ni att man kan "växla" två 50-procentiga tjänster mot en 100-procentig? Då har ni aldrig lagt ett schema. Det är antalet personer som behövs.

När blir det klart med budgeten och budget efter biståndstid? Är det den som kan tala för sig som får pengar till sitt distrikt?

Och var är ledningen av omsorgsavdelningen och socialförvaltningen? Det finns ingen ledning, allt är ett gungfly för medarbetarna.

Några råd: Höj gärna tjänstgöringsgraden men minska inte antalet vårdbiträden!

Höj lönerna så personalen kan leva på sitt jobb och inte behöver dubbelarbeta eller söka andra tjänster!

Sätt in personal så bemanningen ligger lite över behovet. Då kan man "gå kort" någon dag vid sjukdom eller annan frånvaro, d v s vikarier behövs inte i samma utsträckning som nu utan det finns van och utbildad personal ändå.

Ordna något trevligt för personalen så de känner att de är värdefulla!

Satsa på utbildning!

Det kommer att minska sjukfrånvaro och personalomsättning. Vi får en god omvårdnad av våra gamla och kommer att spara mer än vi gör nu genom att dra in.

Om distrikten ska behållas så öka åtminstone antalet enhetschefer och biståndsbedömare!

Byt ut den osynliga ledningen till en synlig och tydlig!

EN SOM ARBETAR I KAOSET OCH VET HUR DET ÄR I VERKLIGHETEN.

Mer läsning

Annons