Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eriksson: Sök nya jobb!

Annons

Lilian Eriksson är vice ordförande i kommunstyrelsens verksamhetsutskott som på tisdag ska besluta om kulturchefen Anders Lundgren ska få fortsätta som chef.

Hon anser att han ska det och är mycket kritisk till personalens och fackens försök att få bort honom.

Det resonemang de för går helt enkelt inte ihop anser hon, och uttalade sig i går morse i Radio Dalarna i mycket skarpa ordalag. Hon mer eller mindre uppmanade personalen att söka nya jobb om den inte trivdes på kulturförvaltningen.

Menade du verkligen det Lilian?

- Ja. Jag skulle då inte gå till en arbetsplats om jag tyckte den är så hemsk. Vi har 5 000 arbetsplatser i kommunen. Varför har ingen från kulturförvaltningen sökt dem, säger hon.

Att ingen har gjort det tar Lilian Eriksson som intäkt för att de trivs och att kritiken mot Anders Lundgren är klart överdriven. Ett annat bevis på det anser Lilian Eriksson är att inget har sagts förrän nu.

- Hur kan det då plötsligt vara så fruktansvärt hemskt så fort chefens avtal ska omförhandlas. Det här är inte första gången det blir så här, säger hon.

I dagsläget tyder allt på att den borgerliga majoriteten driver igenom att Anders Lundgren får nytt förordnande på fyra år. Men beslutet blir inte enigt då socialdemokraterna och vänstern aviserat att de säger nej.

Vilken sits ger då de borgerliga partierna Lundgren som har personalen och den politiska oppositionen emot sig?

- Det är givetvis inte bra. Vi var överens om att försöka undvika detta men sedan kom socialdemokraterna tillbaka och sade att de ändrat sig och det är bara att beklaga, säger Lilian Eriksson.

Mer läsning

Annons