Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik får kanadicker att trivas

Annons

Inför onsdagens match mot USA åkte tre materialförvaltare flera timmar före spelarna till Mora för att ställa i ordning. Trunkar packades, skridskor hängdes upp på rätt plats och allt annat fixades.

-Spelarna kom verkligen till ett dukat bord.

De kanadensiska juniorerna får all den service de behöver, summerar Erik Karlsson. Det enda de i stort sett behöver göra är att äta. Erik understryker den väloljade organisationen. Laget har till och med en egen pressekreterare.

Lägg därtill fyra tränare, varav en målvaktstränare som lystrar till namnet Corey Hirsch. Samme Hirsch som säkert inte vill uppleva någon ny "Foppa-dragning" likt den vid OS i Lillehammer.

Erik framhåller också den kanadensiske kocken Andrew Gass. Efter att han vunnit en kocktävling i hemlandet fick han följa med och ansvara för maten.

-Deras mat påminner och vår. Det är bara lite andra kryddor.

Eller vad sägs om gårdagens frukost, havregrynsgröt kryddad med kanel och skurna äppelbitar?

Erik fick för länge sedan frågan från sin kompis, Lars Lisspers också han från Vansbro och huvudkoordinator för JVM-festen i Mora, om han kunde tänka sig att agera lagvärd.

-Ska jag vara lagvärd så måste det bli för Kanada eller USA, sa jag till Lars. Det är det språket jag klarar bäst.

Gymnasielärare Erik Karlsson jobbar som volontär ett par veckor under julledigheten. Mellan 15 och 17 timmar om dygnet. Helt okey eftersom han starkt vurmar för ishockeyn. Han spelade själv i det Vansbro som en gång kvalade till division ett. Erik som center med vindsnabba yttrar Lars Lisspers och Äppelbos Ola Sigfrids.

Erik Karlsson trivs tillsammans med laget från Kanada.

-Det är mycket trevliga och bra killar.

En samling ungdomar av vilka huvuddelen säkert om ett eller annat år hamnar i något av NHL-lagen. En samling grabbar med huvudet på skaft.

-Och väldigt ödmjuka, tillägger Erik.

Han passar även på att ge JVM:s transportenhet, med Anna Norén i spetsen, beröm för jättefina insatser.

För Kanadas del är det bara guld som gäller.

-Visst var de lite nervösa inför Sverigematchen, och inte blev de lugnare efter förlusten strax innan VM-starten.

Så långt allt väl. I kväll tar kanadensarna sig an uppstickaren Tyskland i Ejendals arena, som för övrigt får idel lovord av det kanadensiska teamet med de obligatoriska lönnlöven på bröstet.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons