Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eric väntar på att få ta grönt kort

Annons

Eric föddes på Nirs-gården i Stora Skedvi. När han var 15 år följde han med föräldrarna till Hedemora där de hade köpt en kvarn- och spannmålshandel.

Han utbildade sig till kvarnmästare vid Nordiska Kvarnskolan i Mariestad och erhöll Sveriges Hantverks- och Småindustriorganisations mästarbrev erhöll han 1960.

1965-1968 läste Eric in en kurs vid Hermods/NKI:s högre företagsekonomi samtidigt som han tog anställning som kamrer vid en mekanisk verkstad. Efter en kort tid där knöts han till LRF Konsult som skattekonsult där han hade familjeföretagens ekonomiska frågor som specialitet.

Arbetsuppgifterna kom att täcka ett brett fält med redovisning, revision, skatteplanering och generationsskiften, både via överlåtelser och/eller arvskiften.

Efter tjänstgöring som kontorschef i Luleå och Sandviken blev han 1972 regionchef för ett 40-tal kontor i Dalarna och Norrland med cirka 400 anställda. I uppgiften ingick att ingå i företagets ledningsgrupp. 1976 återkom Eric till Falun.

Det som förgyller Erics tillvaro är fyra barn och en skara barnbarn samt hans fritidsintressen segling, fjällvandringar, orientering och andra naturanknutna verksamheter.

Då segelbåten nyligen sålts avser han att ta grönt kort i golf till våren. För att i möjligaste mån hålla hjärnan i trim bistår han kunderna i sin sons firma med en och annan skatterådgivning.

Föreningslivet är angeläget för Eric. Rotary gick han med i 1973, Runns Segelsällskap 1978 och sedermera Frimurarna. Under 1960-talet var han seniorscoutledare i Svenska Scoutförbundets Hedemorakår och distriktsordförande i Gästrikland under några år på 1970-talet.

Högtidsdagen firas med öppet hus i hemmet mellan kl 13-16.

Mer läsning

Annons