Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eric - nu också kommunchef

Annons

Malungs kommun har under några månader förlorat tre toppchefer. Personalchefen Sonja Wennerstrand som sparkades på grund av samarbetssvårigheter, personalchefen Ulla Lundgren som kom i blåsväder efter några luftfakturor och socialchefen Jan Bornestig som inte drog jämt med kommunledningen sade upp sig och flyttade till en annan kommun. Men det visar sig att det inte bara varit av ondo att förlora dessa tre chefstjänstemän. Det har i stället blivit en mycket bra affär för Malungs kommun.

- Malungs kommun sparar cirka två miljoner kronor om året genom att man kunnat rekrytera ur egna leden utan att anställa nya chefer. Och om det här visar sig fungera bra kommer det här att bli en möjlig väg i framtiden, säger kommunalrådet Kurt Podgorski.

De tre höga tjänstemännen som lämnat Malung har kostat kommunen sammanlagt kring en och en halv miljon krnor per år när det gäller löner. Dessutom har två av dem personalchefen, Sonja Wennerstrand, och kommunchefen Ulla Lundgren skattat i sina hemkommuner.

Den nye kommunchefen i Malung Eric Wickes kommer också i fortsättningen att vara ekonomichef i kommunen.

- Visst är det här en utmaning men det är viktigt att vi samarbetar över olika gränser om det ska fungera. Och det viktiga i dagsläget är också att vi kan skapa en arbetsro i den här kommunen säger Eric Wickes.

Den nye kommunchefen kommer förutom den sysslan och sysslan som ekonomichef också att hjälpa till när det gäller upphandlingar inom kommunen tillsammans med nye personmalchefen Sten-Inge Eriksson.

- Naturligtvis kommer jag att delegera en gel del av mitt arbete till andra duktiga medarbetare. Det har jag gjort tidigare och kommer att göra i ännu högre grad i framtiden. Jag tänker inte arbeta livet ur mig, säger Eric Wickes.

Den nye kommunchefen Eric Wickes är mycket noga med att framhålla att samarbete är nyckelordet om man ska ha framgång och det gäller, inte minst i de här sammanhangen att leda en kommun som ska svara upp till alla förväntningar som finns bland myndigheter och kommuninnevånare.

- Vi kommer att göra allt för att det skall bli så bra som möjligt. Mer kan vi inte göra säger Eric Wickes som är mycket optimistisk inför framtiden och ser den nya utnämningen som en riktig utmaning och som en ytterst inspirerande uppgift.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons