Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eric Björklund

Annons

Att ta samhällsansvar var en självklarhet för Eric Björklund, För honom var det viktigt att dra sitt strå till stacken i samhällsbygget. Därför fanns han i kommunalpolitiken, i landstingspolitiken och i kyrkopolitiken. I alla dessa samanhang arbetade han målmedvetet för att skapa rättvisa och social trygghet.

Det kan synas vara mångsyssleri, men för Erik fanns en självklar inre drivkraft som sade att, kan jag göra någon nytta så gör jag det. Vi är många som förundrade oss över hur han orkade och hur han hann med alla sina verksamheter.

För arbetarekommunen och S-föreningen var han en ovärderlig tillgång, han skrev protokoll och transporterade kaffebord med samma goda humör. Det var inte arvoden och fina uppdrag som var det viktiga för Eric, det var känslan för rörelsen och partiet som var det viktiga. Men han räckte också till för så mycket annat som han ansåg vara viktigt. Det var många föreningar och organisationer som fick nytta av Erics engagemang.

Erics bortgång innebär att vi förlorat en mycket god vän och en god förebild. Vi känner stort deltagande med Gunnel och barnen och deras familjer. Vi är många som delar er sorg och saknad efter denna fantastiska man.

Gagnefs Socialdemokratiska

arbetarekommun

Mer läsning

Annons