Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Envikstjejer tävlar i svt:s melodifestival

Annons

Amanda Funck, Sandra Rustas, Martina Emanuelsson och Elin Kohström, tio och elva, år har sjungit i många år i kyrkokören Tonfåglarna. Sjunga är bland det roligaste de vet.

- Vi har varit med där sedan vi var sex, sju år allihopa, berättar Amanda.

För ett par månader sedan ville tjejerna ha ut lite mer av sitt sångintresse och bildade en egen popsånggrupp som passande nog fick namnet Girls.

En eftermiddag hade Amanda och bästisen Sandra just ingenting att göra och kom på att de skulle skriva en egen låt till gruppen. Det lyckades och låten "Hej jag är en tjej" svänger det riktigt bra om.

Det kunde stannat vid det om inte Amanda en dag var ute på nätet och surfade och klickade sig fram till redaktionen för SVT:s nya digitala barnkanal som tjejerna gillar. I ett mejl till redaktionen berättade sedan Amanda vad tjejerna höll på med. Och redaktionen, som höll på att ordna en egen barnens melodifestival, tyckte att Girls lät intressant och ringde upp.

- Då sjöng jag och Sandra vår låt i telefonen för dem, berättar Amanda.

Och den gillade redaktionen så bra att tjejerna blev uttagna att delta i barnens egen melodifestival som går denna vecka. Två bidrag per dag tävlar och på fredag är det final.

Och det är inte vilka som helst som kommer att vara domare utan de riktigt kunniga schlagerartisterna Lena Philpsson, Carola och Charlotte Nilsson.

Först ut i dag att tävla är Girls som tillsammans med det andra bidraget kommer att bedömas av Lena Philipsson. Hon får lyssna på bidragen via telefon.'

Är det nervöst nu Amanda?

- Nej inte för mig. I alla fall inte ännu för jag har ju gjort det en gång tidigare. Men för de andra är det nog det. Två av dem ska ju också prata och berätta om oss innan vi sjunger, säger Amanda.

Tjejernas målsättning är högt ställd.

- Ja vi hoppas förstås att vi går vidare till final och vinner tävlingen, säger Amanda.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons