Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Envikens egen Bert Karlsson

Annons

- Marknaden och intresset för rockabilly ökar stadigt, det har det gjort under några år nu. Tyvärr har cd-försäljningen fått sig en liten knäck ändå, och därför kommer vi att börja erbjuda låtar för nedladdning redan till hösten, säger Patrik.

För en skivbolagsdirektör handlar det hela tiden om att leva i nuet, känna av marknaden.

Och den kräver en allt större möjlighet att spara ner låtar.

- Vi har hoppat på ett svenskt koncept för nedladdning av låtar, som vi tror mycket på. Vad det hela handlar om får jag dock inte avslöja i nuläget, säger Patrik.

I den gamla snickeriverkstaden har Enviken Records sitt huvudkontor. Från golv till tak ligger det drivor med cd-skivor.

- Sommartid är det bra snurr på försäljningen. Själv åker jag runt på diverse bilträffar och marknader och säljer skivor, berättar Patrik.

Han startade sitt skivbolag hösten 1997, när han tyckte att världen skulle få höra bandet The Swinging Doors.

Men tankarna om att köra eget kom redan 1991, då Patrik och hans kompisar hittade det perfekta inspelningssoundet, när de skulle göra en skiva med det egna bandet Riley MC Owen & The Sleazy Rustic Boys.

- Vi spelade in tio låtar på en skiva, och det var många som uppmärksammade soundet vi hittat med rullbandseko. Det var ett modernt sound som många ville ha. Det var många som kom och spelade in skivorna här. Efter några år började jag undra varför andra bolag skulle ge ut skivorna och inte jag själv.

- Det var så Enviken Records startade, säger Patrik, som sedan dess fått in Ulf Torstensson som kompanjon.

Nu håller han också på att inreda en ny studio i den gamla verkstadslokalen. Och räkna med att det perfekta soundet kommer att finnas där direkt.

- Studion blir modern, men det rätta rockabillysoundet ska finnas där. Det kommer nog att handla mest om direktinspelningar, säger Patrik.

I dag har han tiotalet aktiva band i sitt stall.

- Egna utgåvor handlar väl om en 10 000 - 15 000 skivor om året. Men vi importerar också mycket skivor. Postorderdelen är en viktig del i företaget.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons