Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Envikenbor vill bygga möteslokal

Annons

- Kan vi få folk att trivas på fritiden så ger det så mycket mer, både bättre service och fler företag, säger styrelsemedlemmen Kent Jansson.

Med stöd av intresseföreningen har Envikens IF skrivit brev till kommunstyrelsen och begärt hjälp.

Kostnaden för en hall hamnar kring 20 miljoner och för att klara det hoppas föreningen på hjälp av EU-pengar, kommunen, kyrkan, företag och ideella eldsjälar.

Hallen skulle kunna byggas nedanför skolan, men innan man jobbar vidare på förslaget vill Envikens IF ha en reaktion från kommunen. Önskad byggstart är snarast, och färdigställande helst 2004. Enviken IF har en livaktig verksamhet, fotboll, innebandy, skidor och atletsporter är de viktigaste grenarna. A-laget i fotboll ligger i division 2 men får spela på Lugnet, liksom innebandyungdomarna, som också åker till Sundborn.

- Med en hall här skulle publiken kunna stötta på hemmaplan. Nu betalar vi 50 000 om året till kommunen i hyror, de pengarna lägger vi ju hellre hemma i byn, säger Kent Jansson.

Folkmängden ökar i Enviken, skolan är trångbodd och Friskis och Svettis trängs i en liten lokal. Musiklivet är rikt, en ny hall skulle ge utrymme för många evenemang.

- Nu har ju alla politiker varit i Linghed och sagt: Javisst, ska det vara en hall så ska den vara i Linghed, men det är ju inte helt självklart. De har bättre bandy, kanske ska de satsa på konstfruset.

- Men det där borde vi prata om, över huvud taget så borde vi samarbeta mer i den här bygden, både vi i Enviken, och Linghed och Svärdsjö, säger han.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons