Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensam på krogscenen

Annons

Det har hunnit gå tio år sedan Staffan Hellstrand var på alla listor med sin "Lilla fågel blå". Den gav både Rockbjörn och Grammisbelöning och efter tjugo års komponerande och spelande i olika konstellationer var Staffan plötsligt en folkkär rikskändis som drog fulla hus överallt.

Staffan Hellstrand har just slutfört arbetet med sitt tionde soloalbum, Elektriska gatan, som är inspelat i Oslo med tre norska musiker samt organisten Jens Back, som Staffan lånat från Lars Winnerbäcks kompband Hovet. Dessutom medverkar Cardigans Peter Svensson på ett par spår.

På scenen i Bykrogen var Staffan ensam med sin gitarr och bjöd en mer fokuserad, direkt och akustiskt klingande rockmusik. Däribland Romeo i Stocksund, precis är släppt till radion i avvaktan på att hela skivan kommer.

Trots att Staffan har hållit på med sin musik sedan mitten av 1970-talet, så förefaller han inte vara känd hos den breda Orsapubliken. I vart fall att döma av den svaga publikuppslutningen under pingsthelgen.

På fredagen kom endast ett 30-tal lyssnare. Lite bättre stämning blev det på lördagskvällen, med det dubbla antalet i lokalen.

Staffan Hellstrand blev tidigt influerad av Beatles, Neil Young och Bob Dylan och hans texter är hörvärda, men de går tyvärr inte riktigt fram i en ölstimmig lokal.

Den som gjorde sig mödan att lyssna fick dock en fin musikupplevelse av en erfaren musiker, som har något att berätta med sina slingor.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons