Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensam katthona söker nytt hem

Annons

Den, grå lilla katthonan hittar inte hem. Ingen ägare har heller hörts av.

- Risken är att katten blir förvildad om ingen tar hand om den, säger Ingrid Fyhr från Dalarnas djurskyddsförening.

Katten kommer omedelbart fram till Ingrid när hon ropar. Katten bor i gräset och under en liten gran intill ett hus på Enåbadets camping i Rättvik.

- Hon har varit här i cirka två veckor. Ingen med katt har bott på campingen eller anmält någon försvunnen till receptionen, säger Ingrid.

- När paret som bodde i huset varit här ett par dagar, kom katten fram. De ville inte mata henne, men när hon suttit på trappan och skrikit i flera timmar, gav de upp och matade henne. Hon var helt utsvulten och bara åt och åt.

- Ingen hörde av sig till campingen om en försvunnen katt och när paret skulle lämna Rättvik kontaktade de oss på Djurskyddsföreningen. Jag matar katten varje dag och hon håller sig intill huset hela tiden.

- Vi hoppas att katten ska få ett hem eller att en ägare hör av sig. Det är fin liten honkatt, högst tre år och väldigt sällskaplig. Hon tycker även om barn.

Om katten kommit med en bil och hör hemma på en helt annan plats vet ingen. Ingrid hoppas att ägaren eller människor som skulle kunna ta hand om katten hör av sig till henne.

Precis som på många andra platser i landet finns problemet med sommarkatter även i Rättvik. Ingrid ser ändå en viss minskning av antalet övergivna katter den här sommaren i Rättvik.

Telefonnumret till Ingrid är 0248-513 94.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons