Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enögt om ensamstående

Annons

Svar till Katarina Gustavsson, 17/3

Katarina Gustavsson har i sin debattartikel helt glömt bort de underhållsskyldiga. De är i de flesta fall helt vanliga pappor som gör så gott de kan.

De betalar som de flesta andra människor någonstans mellan 50 och 60 procent i skatter och avgifter på lönen. Sedan ska man eventuellt ha en bostad och kanske det ska vara lite mat under månaden och diverse andra utgifter. Vad återstår då?

De underhållsskyldiga är den enda gruppen i samhället som trots att de arbetar och är skötsamma tillåts leva under socialbidragsnormen.

I dag finns det underhållsskyldiga som betalar 3 000 - 4 000 kronor i månaden i underhåll beroende på hur många barn de har. De äger inte rätt till utgifter som vanliga människor har. Exempelvis har man inte rätt att ha en bil på amortering fast man behöver en för att komma till arbetet.

Så småningom hamnar den underhållsskyldige hos kronofogden, men då får han åtminstone rätten till existensminimum. 70 000 av de underhållsskyldiga är kunder hos kronofogden. Hur många av de ensamstående mammorna är det?

De underhållsskyldiga syns ofta ute på gator och torg som socialt utslagna. Undrar hur många det är som vägrar att bli socialt utslagna och i stället väljer att ta sitt eget liv?

70 procent av skilsmässoansökningarna kommer från kvinnorna fast det kanske inte är så stora fel på deras egna män. Man kanske skulle förbjuda skilsmässor när man ser hur illa alla parter blir behandlade. Det värsta är att det är en så kallad arbetarregering som trycker ned folk på detta vis.

ROLAND BRUNK

Mer läsning

Annons