Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enighet ger styrka

Annons

Taktiken var lyckad, säger en påtagligt belåten kvintett politiker till NLT på onsdagskvällen.

- Socialdemokraterna gick oss till mötes i en rad frågor, säger Bengt Andersson (m)

- De vek sig och godkände ett antal investeringar som vi föreslagit, framhåller Kjell Carrander (fp).

Alla partierna, även vänsterpartiet och miljöpartiet, var inför mötet med kommunstyrelsen överens om ett antal investeringar. Frågan var om socialdemokraterna skulle locka över något av partierna till sin nej-fåra eller om man skulle göra gemensam sak med övriga.

- Socialdemokraterna väljer faktiskt att ansluta sig till våra förslag. Det innebär att 150 000 kronor satsas på nytt golv i Malmenskolan, 220 000 på ny lekplats för handikappade vid Vasaskolan, 150 000 på renovering av sädesmagasinet och smedsbostaden på Hammarbacken och 210 000 på omläggning av taket på Fredriksbergsskolan, berättar Kjell Carrander.

Folkpartisten och hans kamrater Bengt Andersson, Mauritz Bropetters (c), Carl-David Dahlman (kd), och Kurt Josefsson (bop) riktigt myser av välbehag.

De har alltså gjort precis som de borgerliga partiledarna gjorde på sensommaren -visat upp en enad fasad utåt.

Blir det en borgerlig valplattform inför kommunalvalet 2006?

- Ja, man kan säga att vi tränar på det i alla fall, säger Kjell Carrander.

- I den här budgeten är vi överens till 98 procent, bedömer Bengt Andersson.

En stor fråga där partierna inte hittat en gemensam linje är äventyrsbadet. Moderaterna och centern vill bygga äventyrsbadet medan övriga tre säger nej.

-Det är nödvändigt med en modernisering av Sporthallen och vi ser detta som en del i att lyfta centrum, poängterar Mauritz Bropetters.

- Visst hade det varit roligt att satsa på någon ny anläggning -om kommunens ekonomiska läge varit bättre, tycker Carl-David Dahlman.

-Vi ser stora svagheter i kalkylen för äventyrsbadet och tror inte att den kommer att hålla. Vi vill att kommunen prioriterar renoveringar av befintliga anläggningar, betonar Kurt Josefsson.

- Badet kommer att byggas 2005 och 2006 och kosta 15 miljoner kronor. 6 miljoner går till att renovera Sporthallen och detta stöder vi. Däremot är vi mer tveksamma till om man sedan ska gå vidare med en gymdel för tre miljoner, förklarar Bengt Andersson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons