Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enig kulturnämnd valde tre pristagare

Annons

Det var en enig kulturnämnd som stod bakom beslutet att dessa tre ska få årets kulturpris som kommer att utdelas under midsommarhelgen i Malung.

Kathy och Göran Johansson fick sitt kulturpris för sitt varma engagemang och sin mångåriga medverkan i Skinnarspelet samt för sitt stora och oegennyttiga arbete bland barn och ungdomar när det gäller att skapa intresse för och inspirera till bland annat teater och konst. Deras Lilla Skinnarspelet, med Idbäcksungdomar i rollerna, som hade premiär förra året har rönt ett mycket stort intresse. Den 24 juni kommer dessa ungdomar att spela Lilla Skinnarspelet på Orrskogen i Malung som en egen föreställning.

Ingegerd Grellsgård får sitt kulturpris för sitt långa och ideella arbete för musiklivet i Malung. Hon fanns med från början i Skinnarspelet där hon övade in rollen för Busk Margit Jonsson som Brus-Britta, utifrån Jan Johansson handskrivna noter.

Hon har också turnerat bland annat med sångarna Artur Erikson och Jan Sparring och deltagit i filminspelningen När Mass Evald lärde sig sjunga allhelgonapsalmen och därvid gett Malung mycket stor PR.

Ingegerd Grellsgård har också som körledare betytt mycket för många och hon leder sedan femton år tillbaka Hela kyrkan sjunger-kören i Malung och hon finns också som en av de drivande krafterna i Malungs kristna musikvecka.

Med andra ord är det tre mycket meriterade personer som kommer att tilldelas Malungs kulturnämnds kulturpris 2004.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons