Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelsmän besökte Folkan

Annons

På tisdagen fick Rolf Eriksson, ordförande i Folkets hus, åter celebert besök.

Denna gång av tre herrar från England och företaget Shooting partners. Anledningen var att planera inför kommande digitala sändningar av bland annat musikaler.

- Vi kommer att göra provsändningar under oktober och november, sade en entusiastisk Paul Kafno.

Under dagen i Smedjebacken hade han, Roy English och Phil White tittat på den digitala utrustningen som finns i Folkets hus samt pratat med teknikerna inför den framtida sändningen.

- Detta kommer att ge människor som inte bor i storstäderna en möjlighet att ta del av utbudet av teatrar och musikaler men också opera, poängterade han.

Filmerna på biograferna vänder sig till stor del till ungdomar men med digitala sändningar hoppas Shooting partners att även de äldre ska hitta underhållning som passar dem.

I England finns ännu ingen plats som innehar har all den tekniska utrustning för digitala sändningar som Folkets hus i Smedjebacken har men förhoppningen hos Paul Kafno och hans kollegor är att modellen ska spridas även i England.

- Problemet med det här är ju hur man ska marknadsföra det då det inte är varken film eller teater, säger Rolf Eriksson som redan visat digitalteater i Folkets hus.

INGELA HALLGREN

Mer läsning

Annons