Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engagerade Gylleelever

Annons

Idagliggerfritidsgårdenpå industriområdet och lokalerna är inte bra. Anmärkningar finns. Något behöver göras. Elevrådet hoppas att tankarna på att flytta fritidsgården till skolan ska bli verklighet. Ritningar har tagits fram.

- Det skulle vara ett otroligt lyft för skolan. Och för de som vill gå på fritidsgården skulle det vara lättare om den ligger 50 meter bort istället för på industriområdet, säger Rebecka Prentell.

Elevrådet på Gylle har många bollar i luften. Skolmiljön diskuteras förstås och här är man glad åt att se konkret resultat av arbetet. Omklädningsrummen ville eleverna göra om så att de blev större och med mer plats att byta om på. Det fixades.

- En konkret grej vi fått igenom. Det är jättebra.

Arbetsmiljön på skolan, toaletter och "tysta rum" har rådet jobbat med.

Mycket är på gång tack vare elevernas engagemang. Varje månad hålls styrelsemöte som följs av ett stormöte med klassrepresentanterna. Rådet har varit på utbildning och deltagit i miljötinget i Älvdalen.

- Vi sysslar mycket med miljöfrågor, berättar Gustaf Ahlner.

I samverkan med skolvärdinnan och eleverna drivs även kafeterian på skolan där intäkterna används till olika ändamål som spel, bussresor och sponsrade balbiljetter.

- Det är svårt att gå på en skola och inte engagera sig. Många bara retar upp sig och gör inget åt saken, det man tycker är fel, säger Rebecka Prentell.

Den inställningen har definitivt inte elevrådet.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons