Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Endast 12 000 plantor från växthuset

Annons

-Vi har satt ut 12 000 plantor. I fjol tror jag att det rörde sig om 30 000-40 000 plantor.

Det uppger Lars Jansson, ansvarig för arbetsmarknadsfrågor vid kommunen.

Han är anställd vid kommunens personalavdelning och det är den som från i år ansvarar för verksamheten vid växthusen i Stensveden samt för utplanteringen och skötseln av växterna.

Tidigare har detta ansvar legat på tekniska förvaltningen. Tekniska sade dock ifrån sig uppdraget av ekonomiska skäl. Stadsträdgårdsmästaren Svante Springare menade att det skulle bli billigare att köpa in blommor från stora blomstergrossister.

Tanken att kommunen skulle slå igen och rent av riva sina växthus attraherade dock inte kommunledningen. I höstas beslutades därför att ansvaret skulle överföras till personalavdelningen, som lyder under kommunledningskontoret.

-Vi driver detta på försök i år. Så vitt jag vet så har det fungerat bra, säger Inger Nyström, personalchef vid kommunen.

Detta bekräftas av Lars Jansson som berättar att det vid växthusen tjänstgör en arbetsledare samt några personer som fått sysselsättning via arbetsförmedlingens försorg.

-Det är personer som har praktikplatser, rehabiliteringsplatser och dylikt. Antalet varierar men just nu är det cirka tio personer som arbetar där.

Inom kort kommer antalet sysselsatta att minska. Av helt naturliga skäl eftersom merparten av sommarens växter är utplanterade.

Om verksamheten kommer att bedrivas på samma sätt och med samma organisation nästa år är ännu inte bestämt.

-Det ska göras en utvärdering längre fram men vi hoppas att det blir en fortsättning, framhåller Lars Jansson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons