Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- En ynnest att få arbeta på Gammelgården

Annons

Gammelgårdens servering öppnar i ny regi. Den kommer att drivas av Forshaga Gabriella Hjalmarsson, i första hand under sommaren.

- Gammelgården är en ljuvlig plats, det är en ynnest att få arbeta på ett sådant här ställe. Sedan tycker jag om att baka, fixa och laga mat, säger Forshaga Gabriella Hjalmarsson.

Hon bor i Skedvi och är utbildad kock. Som medhjälpare på serveringen fungerar Ann Petersson.

- Folk har redan kommit och frågat när vi ska öppna. Det är många som har som tradition att gå hit, och vi vill att det ska bli en mötesplats för människor, säger Ann Petersson.

Under sommaren har serveringen öppet alla dagar, och målsättningen är det ska vara lokala producenter till råvarorna, helst Kravmärkta produkter.

På söndag börjar säsongen med trubadurer som underhåller. Flera uppträdanden är planerade i sommar, bland annat kommer gospelkören Badiba och Bellmantolkaren Bo Lund.

Tanken finns att serveringen ska kunna bli en helårsverksamhet.

- Jag har länge varit intresserad av serveringen på Gammelgården. Nu får jag en chans att prova under tre månader, säger Forshaga Gabriella Hjalmarsson.

- Vi ser fram mot ett långt samarbete med Gabriella, säger Ulla Petersson, ordförande i föreningen Hedemora Gammelgård.

32-åring åtalad för knarkbrott i Hedemora

u En 32-årig man från Ludvika har åtalats för bilstöld, narkotikabrott och olovligt innehav av kniv. Den 25 mars i fjol stal han en personbil i Grängesberg. Han ska erlägga närmare 20 000 kronor i ersättning för skador på bilen.

I Hedemora greps 32-åringen för att han olovligen brukat amfetamin och cannabis. En spruta med kanyl samt sked och platsfodral förverkades i sambandet med gripandet.

Samma dag, den 25 oktober i fjol, hade mannen även tre knivar på sig vilket strider mot lagen om innehav av kniv och andra farliga föremål.

Populäre Darin kommer till Falun

FALUN. En av landets hetaste artister kommer till Falun på fredag den 3 juni. När radiokanalen Rix FM bjuder på artistgala på Stora torget finns nämligen 17-åriga stjärnskottet Darin på plats. Andra artister som kommer till Falun är Elin Lanto, Niclas Wahlgren och Anders Johansson.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons