Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vecka utan mat

Annons

- Som gammal husmor hade jag som tur var en hel del i fysboxen och så har jag barn, som jag fått hjälp av, berättar 92-åriga Astrid.

På skärtorsdagen skulle hon ha fått mat för en veckas behov. När ingen leverans kom, ringde hon till Törnholn och berättade.

- De lovade att kontakta dem som kör ut maten, men ingenting kom. De åker väl inte ända från Malung för min skull, säger hon och låter trots allt inte alltför missnöjd.

Sedan nyordningen infördes och maten körs ut för flera dagar åt gången har maten blivit sämre, tycker Astrid.

- Förr fick vi så god mat från Törnholn. Vi fick den varje dag och samtidigt kunde vi få hjälp med att öppna exempelvis sillburkar. Nu får vi inte det. Det är synd om dem som är ensamma, som inte ens träffar någon från hemtjänsten varje dag, tycker Astrid.

Hon konstaterar att hon mår bra av den mat hon får genom hemtjänsten - när matleveranserna fungerar.

- Inte svälter jag, men maten smakar inte lika bra som tidigare. Den är "steril" och lite fadd i smaken. Visst blir jag mätt av den, men det ska ju vara ett litet nöje att äta också, anser hon och säger att hon saknar mjölk, bröd, smör och efterrätt som tidigare ingick i matleveranserna.

Astrid, som under 20 år verkade som distriktssköterska i Dala-Floda och Björbo, tycker att det är konstigt att ingen hört av sig och berättat varför hon inte fått någon mat, eller när hon ska få något nästa gång.

- Om jag inte haft frysboxen..., konstaterar den ovanligt pigga 92-åringen.

- I går var jag på gymnastik och i kväll ska jag vara med när kyrkliga syföreningen träffas. Städar gör jag också själv, berättade hon i går för tidningen.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons