Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vecka som ska ge jobb

Annons

Det är arbetsförmedlingen, turistintressenter, marknadsplats Sälen och Malungs kommun som står bakom veckan där ett 70-tal personer som söker arbete kommer att finnas med. Större delen av dessa kommer från Malungs kommun, ett tiotal kommer från Värmland och lika många från Vansbro.

Genom att bjuda in Malungsföretagare under den här veckan hoppas man att en bättre kontakt ska kunna byggas upp mellan arbetssökande och företagen.

Det är många företag, speciellt i Sälenfjällen, som ser att man har personer från orten anställda vid sina anläggningar. Och det är också i Sälenfjällen, speciellt vintertid, som många jobb finns. Det var därför naturligt att företrädare för de större enheterna också fanns på plats under inledningsdagen. Per Eriksson berättade om Kläppen och deras behov av arbetskraft och noterade att det var många från bygden som arbetade där och att Kläppen framledes också kommer att investera och arbeta offensivt.

Fredrik Larsson, vd i Stöten, fanns också på plats och han berättade hur det gick till när han direkt efter militärtjänstgöringen sökte jobb i fjällen tillsammans med en kamrat och fick arbete.

- Det är något jag aldrig ångrat. Det finns enorma möjligheter att förkovra sig genom att ta ett arbete i fjällvärlden. Jag kan rekommendera det, sade Larsson.

Även Anders Landgren från Skistar i Sälen deltog under inledningsdagen och han talade bland annat om mänskliga resurser.

Under eftermiddagen var det sedan företagspresentationer under temat kommunala verksamheter. Mona Ekberg från Bompabacken, Ulla- Britt Fahlström från Skålmogården, Sussie Bäck från förskolan och Marit Andersson från skolan medverkade.

Rekryteringsveckan kommer nu att pågå fram till och med fredag. Förhoppningen är att den ska underlätta den lokala rekryteringen eftersom arbetsgivare och arbetslösa får det lättare att nå varandra.

Under öppningsdagen var arbetsförmedlingen representerad av bland andra arbetsförmedlingens chef Eva Nederberg och Thomas Fehrm, Sälen-Turismen av Ronald Söderhäll, Marknadsplats Sälen av Ingemar Kyhlberg och Svante Ädling samt datorteket av Christer Lövgren och Maggie Grundén.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons