Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vecka med musik

Annons

Tidigare har de varit på Aspebodaskolan och Tjärnaskolan, och den här veckan är de alltså på Alsbäcks skola.

- Det är ont om musiklärare, och då hamnar lätt musiken lite i bakgrunden på skolorna, berättar musiklärarenBirgitta Bengtson.

- Det är ett viktigt ämne som bryter av mot de logiska skolämnena, och därför vill vi plocka fram musiken och ge eleverna en hel musikvecka.

Samarbetet ger en dubbel effekt. Eleverna i Alsbäck får en musikkick. De får prova instrument, sjunga, dansa och spela. Samtidigt får de musikstuderande komma ut och prova på att leda en grupp, de får sätta sig in i den kommande lärarrollen.

- Det är otroligt priviligierande att vara fyra stycken musikintresserade lärare i en sådan här liten grupp, säger Åsa Nordlund och fortsätter:

- Man kan göra så mycket som inte skulle kunna gå annars.

Åsa Nordlund är lärare på Alsbäcks skola, men vidareutbildar sig parallellt på Musik B.

De 66 eleverna är inför temadagarna indelade i klassöverskridande grupper. Tanken är att de samtidigt som de får en känsla för musik och rytm ska lära känna varandra. De olika grupperna arbetar individuellt och eleverna får göra olika saker beroende på hur studenterna i just den gruppen har planerat. Några får röra sig i takt till musik, och några andra får prova att spela trummor, medan andra dansar salsa.

- Vissa saker är gemensamma för alla grupper, säger Åsa Nordlund och berättar vidare att alla elever får lära sig om tinnitus och hörselskador.

ANNA-MARIA ODÉN

Mer läsning

Annons