Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En väntjänst som är guld värd

Annons

Cirka 60- 70 personer ur Väntjänsten i Leksand, Insjön, Djura och Siljansnäs bjöds på mat med efterföljande kaffe på Hotell Korstäppan. Ett sätt från kommunen att visa sin tacksamhet för frivilligarbetarnas insatser. Det var "väntjänstare" hämtade från kyrka eller kommun.

Maire Jonsson var glad att så många mötte upp till lunchen. Det finns säkert fler. Hon tror säkert att mörkertalet är stort vad det gäller "väntjänstare" runt om i kommunen.

Hon sände en tacksamhetens tanke till kommunens väntjänstsamordnare Margareta Jobs som gjort ett fantastisk fin insats de senaste 2,5 åren.

När den sociala sektorns ekonomi inte räcker till, då är det tur att Väntjänsten finns. Det kan röra sig om insatser som att följa med på sjukresor, promenader, en fika på Siljan eller aktiviteter i servicehusen.

För Margareta Jobs lever visionen om kaféverksamhet. En träffpunkt för inte minst gamla och ensamma människor. Att vara gammal och ensam är värre i centrum än ute i byarna, menar hon. I bymiljö är det en bättre kontakt folk emellan. Att bo i centrum i en lägenhet betyder ofta långa och ensamma dagar. Många vågar helt enkelt inte gå ut.

Att Väntjänsten fyller sin funktion betvivlar ingen. Behovet av frivilliga insatser kommer säkerligen att stegras ytterligare när 40- talisterna hamnar i situation av vård och omtanke.

- Då behöver vi ännu fler frivilliga inom Väntjänsten, avslutar Margareta Jobs.

PRO-are sjöng med Larsson

u 46 PRO-medlemmar från Insjön deltog i Gysingedagen.

Där hade samlats omkring 1 500 PRO-are från olika delar av landet. På programmet stod bland annat tal av landshövding Christer Eirefelt och allsång med Bosse Larsson.

Gysingedagen bjöd på ett härligt och varmt försommarväder så att deltagarna kunde njuta av att se på det som bjöds i den fina parken kring PRO:s egen folkhögskola.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons