Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vann - och två förlorade

Annons

- Vi vet egentligen inte vad det är för fel, säger Linda Lundin som är tillfällig föreståndare på Konsum i Järna. Butiken som omsätter drygt 11 miljoner kronor minskade omsättningen med 8,1 procent förra året. Detta har också lett till en liten förlust.

- En kundundersökning visade att allt var bra, berättar Linda.

Siffrorna pekar på någonting annat och nu ska Linda försöka få butiken lönsam igen.

- Jag börjar från noll. Ser över sortimentet, plockar bort en del och tar in annat. Vi som jobbar här ska ha roligt ihop så att kunderna också känner att det är trevligt i butiken. Så ska det förstås vara snyggt och rent.

Linda som ursprungligen kommer från Stenungsund på västkusten har varit butikschef i Malung i tre år. Sedan mitten på januari jobbar hon i Järna, på obestämd tid.

- Jag kände att jag var klar i Malung, nu vill jag komma närmare någon stor stad eller närmare hem, berättar hon.

Kräftgången för butiken i Nås fortsätter. Där har försäljningen minskat under de senste åren. Omsättningen som är knappt åtta miljoner kronor minskade med två procent förra året.

- Alla butiker som tappar ligger i farozonen, säger Per Alvén. Han känner dock inte till några direkta nedläggningsplaner.

Daniel Andersson som varit föreståndare på Konsum i Vansbro i två år kan glädja sig åt en positiv utveckling. Butiken omsätter 40 miljoner kronor, varav tio miljoner härrör från spelavdelningen. Spelandet ökade med 15 procent. Omsättningsökningen för butiken som helhet blev 4 1/2 procent.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons