Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En utmaning för högstadieelever

Annons

Utmaningen bland högstadieeleverna i Malung har blivit en aktivitet som blivit allt populärare sedan starten. Det gäller att under en treårsperiod klara flera strapatser, och när man väl gjort detta premieras man med en medalj. I år har 42 högstadieelever klarat alla proven och det är rekord sedan man startade den här aktiviteten.

Sammanlagt är drygt tre hundra högstadieelever med och en av de verkliga kraftproven är en niomilatur på cykel och där var det också rekord i år då mer än hundra elever klarade av det provet. För att vara exakt var det 127 som cyklade nio mil.

Under den treårsperiod som eleverna går i högstadiet skall man åka skolvasan på skidor och har då att välja mellan 25 kilometer eller 35 kilometer. Under de tre åren skall man klara av cyklingen nio mil minst en gång och då cyklar man från Västerdalarnas gymnasieskola till Tandö i Lima och vidare västra sidan älven från Tandö till Yttermalung och vidare till Västerdalarnas gymnasieskola.

När man går i åttonde klass skall man också vara med på en övernattning på fjället under hösten och man skall också vintertid vara med att sova i en bivack på fjället en natt.

- Vi har sett att de här aktiviteterna blivit allt populärare och eleverna tycker faktiskt den här "Utmaningen" är kul säger gymnastikläraren Maria Örnberg.

De 44 elever som klarat av Utmaningen har också under två dagar fått vara med och paddla kanot i trakterna av Horrmund som en premiering för att man visat det här intresset. Man har paddlat efter bland annat Björnån.

Här de elever som klarade Utmaningen och får medalj.

Henrik Blom, Erik Persson, Emil Klar, Patrik Olsson, Sara Danielsson, Magnus Dahlman, Elin Graneland, Andreas Levin, Sonny Nordeén, Andreas Thors, Stefan Jadnerth, Andreas Bondpär, Mary Davidsson, Tobias Gunnarsson, Robin Hampus, Peter Hed, Max Martinsson, Daniel Persson, David Stafås, Robert Eriksson, Camilla Persdotter, Hanna Nilsson, Hanna Norgren, Linnea Värmedal, Malin Albinsson, Tina Runesson, Cattis Engström, Sara Harkman, Jonas Helmersson, Madeleine Johansson, Frida Kristiansson, Staffan Levin, Mattias Olsson, Anne-Lie Söderlind, David Eriksson, Marion Rosendahl, Daniel Fagerlund, Anna Larsson, Sandra Magnusson, Christoffer Sandbäck, Andreas Olofsson och Oskar Åkergren.

Åke Gruvman har också fixat Utmaningen, liksom även idrottslärarna gjort.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons