Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En upptakt till sommarens ljuva fröjder

Annons

Alla 119 eleverna, deras lärare och alla anförvanter rymdes väl i Trunna kyrka, när Bergetskolan avslutade läsåret denna granna fredagsförmiddag 2004.

Solen strålade från en klarblå himmel och en kylig morgon förvandlades till en skön förmiddag lagom tills tåget med elever och lärare anlände till Trunna kyrka, en betydligt bättre examenslokal än gymnastiksalen vid skolan.

En sådan här dag hade skolan lika gärna kunnat hålla till på skolgården, men dystra väderprognoser dagarna innan, gjorde att flera skolor i Orsa tog det säkra före det osäkra och drog inomhus med examensfirandet.

Trunna kyrka är alldeles ypperlig för ändamålet. Den rymde gott och väl de cirka 300 personer som mött upp och alla som ville fick en sittplats, varifrån de väl kunde ta del av elevernas prestationer inom sång och musik.

Mycket musik blir det en examensdag i Orsa, som har musik som ett av sina varumärken.

Efter En vänlig grönskas rika dräkt rev Bergetskolans orkester, med den ovanliga sättningen flöjter, saxofon, gitarrer, fioler, cello och piano, av Red stamp och Macken.

Sedan blev det sång och soloframträdanden av elever ur olika årskurser innan det var dags för massor av kramar, en och annan tår och mycket skratt innan alla drog iväg för att hinna utnyttja sommarlovet på bästa sätt.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons