Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En "ung, vacker man"?

Annons

Svar till "Swezons", 23/1:

Med anledning av "Swenzons" undran över min duglighet som riksdagsetta för folkpartiet i Dalarna vill jag påpeka följande:

För det första blev jag inte utsedd av partiledningen. Tvärtom så var det ombuden (medlemmarnas representanter) från varje dalakommun som röstade fram mig som förstanamn.

För det andra håller jag med dig om att heltidspolitiker inte bör sitta för länge. Kanske var det en bidragande orsak till att man ville pröva ett nytt namn.

För det tredje att påstå att jag skulle ha fått platsen för att jag är "ung, vacker och kvinna" är ett beprövat knep som ofta använts för att trycka till kvinnor. Alltför många kvinnor hoppar av politiken på grund av ett ständigt ifrågasättande av dem för att de är just kvinnor. Skulle du ha kommit på tanken att misstänka att en man fått en förstaplats på grund av att han var ung, vacker och man?

För det fjärde vad gäller min skuld till kronofogden så är den sedan lång tid tillbaka betald och jag borde därför behandlas som inte bara ekonomiskt skuldfri utan också som moraliskt skuldfri också från dig.

Slutligen hoppas och tror jag att jag genom mitt nuvarande och framtida politiska arbete i folkpartiet kan visa att jag blev vald tack vare inre kvaliteter och inte yttre sådana.

CAMILLA LINDBERG RIKSDAGSKANDIDAT FÖR FOLKPARTIET LIBERALERNA

Mer läsning

Annons