Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tyst minut på Första maj

Annons

Första maj i år blir nog en "höjdare", för alla andra än den svenska arbetarklassen. Vanja Lundby Wendin, Lars Ohly och allehanda språkrör kan tillsammans med överklass och medelklass tåga i leden och sjunga "upp till kamp". Gissa om det kommer att klinga falskt i öronen på alla utsatta och nedvärderade grupper i Sverige.

De välbesuttna och deras medlöpare i Sverige tänker fira att vi får betala minst tolv miljarder till i medlemsavgift till EU och att ett antal arbetare i Sverige kommer att bli utslagna och utkonkurrerade av arbetare från de nya EU-länderna.

Vi utrangerade arbetare söker och söker, men vi finner inga jobb här hemma. Tänk, ett tag trodde jag att man först skulle se till att de egna invånarna fick jobb innan man släpper in nya EU-medborgare i Sverige.

De senaste åren har undertecknad talat på Första maj, men detta år är det nog bäst att hålla sig ifrån gator och torg. Man får väl lyssna på budskapet i en känd hit komponerad av Gyllene Tider. "Jag går och fiskar, och tar en tyst minut". Det blir en tyst minut för den svenska arbetarklassen.

Birger Hansson

Mer läsning

Annons