Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tredje man förhörs

Annons

Taxiföraren hade begärt förskott men ingen av de båda männen var villig att betala och eftersom situationen var mycket hotfull vågade inte Sälenföraren göra annat än att köra dem till Eskils-tuna. Där hoppade de två männen ur taxin och försvann utan att betala.

Taxiföraren larmade omgående polisen.

Sedan dess har utredningen pågått och man "jagar" nu från polisens sida en tredje man. Han ska ha varit med i Sälen i samband med att de två andra hoppade in i taxibilen.

Två av de tre som polisen nu intresserar sig för är sedan tidigare kända av polisen och den tredje som man just nu eftersöker har man gott hopp om att få tag på. Han kommer då att förhöras av polisen och är enligt kriminalinspektör Ulf Svedestam i Eskilstuna mycket viktig att höra för att man ska kunna gå vidare i utredningen.

- Vi har en ganska klar bild av vad som hänt och vi har också en klar bild av vilka som är inblandade men det finns många pusselbitar att lägga innan vi har utredningen klar, säger polisinspektören Ulf Svedestam.

I och med att polisen i ett tidigt skede fick bra signalement på männen riktades misstankarna åt ett visst håll. En av dem, en man i 25-årsåldern, är efterspanad för ytterligare brott och han har tidigare dömts i Eskilstuna för en hel del brottslig verksamhet.

Det de två männen i första hand är misstänkta för är olaga hot och bedrägeri men det kan eventuellt också handla om olaga frihetsberövande eftersom taxiföraren under hot tvingades köra männen från Sälen.

Polisen ser mycket allvarligt på det inträffade och polisinspektören Ulf Svedestam säger att man har priorierat det här fallet för att komma till en snar lösning. Men innan något ingripande kan göras vill man ha ett förhör med den tredje mannen.

Mannen har varit i kontakt med polisen vid ett par tillfällen per telefon men det krävs ett riktigt förhör med honom, berättar Svedestam. Han är mycket hoppfull om att man ska klara ut det här inom de närmaste veckorna.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons