Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En start för kärleken

Annons

- Vi tyckte att det här skulle passa bra. Men det förvånar mig att du kunnat få vetskap om detta, menade Hans Sundgren då vi förevigar deras förlovning med en bild på startfältet i sjunde ledets startfålla.

- Ingen skulle veta det här. Bara jag och Marie men nu blir det tydligen många som får veta det, sa Marie och Hans med ett leende.

Att ställa upp på en bild hade de heller ingenting emot, och de räknade med att vasaloppsdagen skulle bli en fin dag.

Den kunde inte ha börjat bättre än den nu gjorde.

Marie arbetar vid naturapoteket i Borlänge och Hans vid SSAB. Båda är mycket intresserade av att motionera och av skidåkning i synnerhet.

För Marie Lind var det nionde gången hon åkte Vasaloppet. Det har varit både Öppet Spår och riktiga Vasaloppet. För Hans var det första gången i riktiga Vasaloppet, men han åkte Öppet Spår förra året.

- Vi är inne på en klassiker. Efter Vasaloppet återstår Vättern runt på cykel och Vansbrosimningen, säger Hans Sundgren.

Hans tjej, som han nyligen förlovat sig med, har genomfört en klassiker tidigare.

- Vi har tränat ganska bra inför årets Vasalopp. För mig har det blivit upp mot 60 mil på skidor mest i terrängen kring Borlänge, säger Marie medan Hans åkt cirka 50 mil.

- Men Marie är bättre än jag. Därför startar hon i sjunde led och jag i åttonde. Men kanske kan vi göra sällskap om jag hittar henne i spåret, säger Hans innan han lämnar sin nyförlovade Marie i sjunde startfållan för att inta sin position i ledet bakom.

Och målsättningen var klar. Efter sju-åtta timmars skidande ska de nå målet i Mora och en av de lyckligaste dagarna har då fullbordats. En dag som började med förlovning i Sälen och några timmar senare en befriande målgång i Mora.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons