Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En splittrad vardag

Annons

Tack vare att Svens mamma ställer upp samt att Sven och Catharina kan avlösa varandra en veckodag med barnpassning i hemmet blir det endast två långresor i veckan.

- Då kör jag först barnen till daghemmet i Rödmyren. Därefter till bankjobbet i Rättvik. Returresa på kvällen för hämtning och sedan hem till Garsås igen. En daglig resa på tolv mil.

I god tid innan det var aktuellt med att hitta dagisplats till tvillingarna hade Catharina och Sven skrivit till barn- och utbildningsnämnden med ansökan om att få dagisplats i Rättvik.

- Det skulle vara tryggt att få ha barnen på ett dagis nära min arbetsplats. Dåvarande bun avslog vår ansökan. Vi framförde önskemål om att frågan togs upp till samråd mellan kommunerna kring Siljan. Dåvarande bun-ordföranden Christina Bröms sade att frågan skulle tas upp till samråd.

Därför accepterade familjen placeringen i Mora och de tycker att daghemmet i Rödmyren fungerar alldeles utmärkt.

Det har gått flera år sedan barn- och utbildningsnämnden i Mora lovade ta upp frågan. Catharina undrar fortfarande om det inte finns en planering och bättre samordning i barnomsorgen.

Hon och Sven har hört talas om fler familjer med samma problem där barnen får dagis i en kommun medan föräldrarna arbetar i en annan.

- Agerar inte Region Siljan i frågan?

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons