Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En splittrad vänster

Annons

Snart kommer den socialdemokratiska valmaskinen dra igång inför valet 2006. Där kommer man att göra allt för att utpeka de fyra borgerliga partierna för oeniga och splittrade. Visst är det så att fyra partier inte tycker lika i alla frågor, det går inte förneka. Men viljan att skapa ett Sverige för arbete är den gemensamma ledstjärnan.

Det intressanta inför 2006 är vänsterblockets splittring. Jag riktar mig främst till socialdemokraternas företrädare när jag ställer följande frågor. Hur ställer ni er till att ingå i en regeringskoalition tillsammans med miljöpartiet? Ett parti som på partistämma efter partistämma fastslår att tillväxt är av ondo. Blir det Per Garthon som intar näringsministerposten om ni vinner valet?

Hur ställer ni er till ett fortsatt samarbete med vänsterpartiet? Ett parti som 15 år efter kommunismens fall fortfarande styrs av kommunister med en partiledare som uttalat att "inskränkningar i demokratiska fri- och rättigheter kan användas i arbetarklassens intressen." Är Lars Ohly tilltänkt demokratiminister?

ERIK KARLSSON, FÖRSTE VICE DISTRIKTSORDFÖRANDE, MUF DALARNA

Mer läsning

Annons