Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En Spjuthspets mitt i karriären

Annons

Det var lite pirrigt. Men jag är fulltecknad med uppdrag, berättar Agneta.

Kontoret ligger vid Nyhamnsläge vid Öresunds strand, några mil norr om Höganäs. Med vidsträckt havspanorama utanför kontorsfönstret har hon som

inbiten Orsapatriot fått överge en egen övertygelse.

Trogen hembygdens naturupplevelser utgjorde Orsasjön länge en fullkomlig havskänsla för Agneta. Men det finns vatten som har större vågor än hemmavid. En upptäckt som hon inte gett sig tid till förrän nu. För ända sedan barndomen har Agneta haft en intensiv tillvaro, med rik social kompetens, men begränsad

spaningsiver efter nya naturupplevelser.

Tidningen träffar henne i Helsingborg, på anrika "Fahlmans kafé anno 1914", enligt texten på skylten ovanför entrén.

Med en uppmärksam blick och generös attityd skapar Agneta en aura av hemtrevnad vid vårt bord.

- Jag föddes i Ludvika, säger Agneta och fortsätter att prata om sin uppväxt.

Hon berättar om hur hennes far och mor var väldigt unga och flyttbenägna likt fåglar. Agneta bodde på ett tiotalet platser innan familjen slog sig ner i Orsa lagom till att Agneta började i årskurs nio.

Efter ett år i Frankrike som aupair och språkelev, en sommar som björnparksguide i Grönklitt, jobb på vindistrikt en höst i Beujolais och som receptionist i ett vintrigt Kläppen och åter en sommar på turistbyrån vid svensk-norska gränsen vid Svinesund, började Agneta bli sugen på att plugga.

Efter ett år på Åkerblads gästgiveri som receptionist och konferensvärdinna kom hon in på turismlinjen på högskolan i Östersund. Hon läste företagsekonomi med inriktning på servicemanagement samt sociologi och samhällsplanering. Kunskaperna byggdes på med fristående kurser inom ekonomi i Göteborg.

Efter studier i franska samt 20 poäng i industriell och internationell marknadsföring samt jobb som marknadskoordinator på ett industriellt marknadsföretag så nådde Agneta fram till sin drömutbildning.

Hon kom in på IHR, Institutet för högre kommunikations- och reklamutbildning. Studietakten var intensiv, med 60 poäng fördelade på tre terminer under ett år.

I slutet av utbildningen fick Agneta barn. Hon fick avbryta studierna och tog åter vid där hon slutade efter ett år i hemmet.

Efter utbildningen kunde Agneta sätta

titeln marknadsanalytiker på visitkortet och fick snabbt uppdrag som projektledare med ansvar för egna kunder.

Karriären gick vidare och Agneta fick sitt drömjobb, en tjänst som informationschef på Danderyds sjukhus, i samband med att sjukhuset skulle bolagiseras i olika delar.

- Ett inspirerande jobb. Det rörde bland annat intern information till 2 400 anställda samt information till externa grupper.

Agneta var med om att genomföra de kommunikativa aspekterna av förändringsprocessen till bolagisering.

När den var avslutad kände hon för att lämna sysslan och starta eget företag med specialisering på projektledning och

affärutveckling.

- Jag är fulltecknad med uppdrag just nu. Genom att min man fått jobb i Helsingborg har vi flyttat ner till Skåne. Det ger möjligheter att utöka kundkretsen med nya uppdragsgivare. Även om jag får ligga i med kontakter till olika företag finns känslan vissa dagar att jag har

absolut världens mest fantastiska jobb.
HANS OLANDER


HANS OLANDER

Mer läsning

Annons