Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En smaskig lyxmiddag

Annons

För ett par dagar sedan anlände de två äventyrarna till Tärnaby, någon dag innan hade de passerat halva sträckan vilket firades med en extra smaskig middag. Eller vad sägs om en läcker hemmatorkad tonfiskgryta, torkade äpplen med kanel, vaniljsås och en liten snaps.

- Det tycker jag att vi hade råd att kosta på oss när vi nu åkt halva sträckan. Vi har annars inte unnat oss någon lyx under den här färden, säger Frida Runegård som dock konstaterar att allt gått över förväntan.

När Frida och Tony anlände i slutet av förra veckan till Tärnaby hade man avverkat 83 mil. Den etapp man nu är ute på är en av de kortare - 14 mil - innan man når nästa "basläger" Våggatjolme.

- Vi ligger ett par dagar före tidsschemat. Under den senaste etappen hade vi en hel del regn och blåst vilket gjorde att den var litet tuffare än tidigare.

- Vi har också fått en del skavanker på vår utrustning men det lagade vi under de två dagar vi vilade upp oss i Tärnaby, säger Frida.

I Tärnaby bodde hon och Tony på campingen och här hade de tillfälle att tvätta kläder och låta dem torka.

- Nu ser vi fram mot den fortsatta färden. Vi kommer nu att komma upp på större fjäll än tidigare och det ska bli en upplevelse, säger Frida, som fortfarande är lika positiv till det här äventyret.

En mycket uppskattad händelse fick Frida och Tony vara med om under fredagen och lördagen då de fick besök av ett par klass-kamrater från Malungs Folkhögskola.

En av dem var Petter Palmgren och han åkte med Frida och Tony mellan Ankarede i norra Jämtland och Kittelfjäll.

- Det var verkligen kul eftersom vi under de senaste etapperna mött få personer på vår färd mot Treriksröset. En och annan skoteråkare har vi träffat annars är vi ganska ensamma ute på fjällvidderna, säger Frida.

Det som oroar de båda mest nu är om den kommande månaden kommer att bli för varm så att snön smälter vilket gör det svårt att ta sig fram på isarna.

De närmaste dagarna kommer dock skidfärden att gå på högre höjder över kalfjället. Där är snötäcket tjockare och det kanske också är någon grad kallare.

Det kan noteras att man som längst avverkat 29 kilometer på en dag.

- Det finns en hel del skoterspår och där går det oftast lätt att skida säger Frida Runegård.

Hon ser nu fram emot målet och när man anländer till Våggatjolme om några dagar har man skidat nästan hundra av de 150 milen på färden mot Treriksröset.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons