Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skrämmande bra föreställning

Annons

Inför absolut fullsatt salong på Aveny i Ludvika, där folk tvingades att stå och sitta i gångarna för att få en skymt av föreställningen, visade runt 150 ungdomar och lärare vid skolan att det finns en god återväxt i områdets musikliv. Årets höstkonsert gick sannerligen inte av för hackor.

Det bjöds på en härlig salig blandning i en spöklik halloweenanda från Imse vimse spindel till diktläsning och hårdrock.

Spöken, häxor, trollpackor, pumpor och den mystiska grå otäcka röken gjorde det extra spännande i mörkret.

- Visst har vi duktiga ungdomar, menade gitarrmäster Roger Broberg. Den här föreställningen är nog den största som vi har haft i musikskolan.

De dans- och musikintresserade ungdomarna, från förskolan till gymnasieskolan verkade ha minst lika roligt som publiken. Det var glädje och känsla i det mesta. Möjligen var det en och annan som darrade till i knäveckan av åsynen av den stora publiken men i så fall var detta inget som märktes.

Inledningen var mycket pampig. Gruppen "Frusta" med trion Jeroen Hartings, Johan Nygren och Niklas Vikersjö, fick med sig publiken i sitt härligt rytmiska trumarrangemang.

Det var afrikansk touch över aktionen och de självlysande trumpinnarna förstärkte ytterligare känslan av kraft och magi.

Hela orkestern med körer och dansare under ledning av Eva-Lena Morén var lika mäktigt på sitt sätt. Sammanlagt fanns runt 70 dansare och musiker samtidigt på scenen.

Rockgruppen "The Others" gick naturligtvis hem hos alla och frågan är om inte dessa drog ned kvällens längsta applåd för sin "Steady Rollin Man".

Sammanfattningsvis en strålande kväll på Aveny där rektorn Katarina Hedin kan känna sig mycket stolt över sina adepter.

Det var ingen som helst tvekan om att mamma, pappa, syskon och andra anhöriga till aktörerna var nöjda med vad de fick se och höra av sina telningar.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons