Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skoldag om hästar och trav

Annons

Sedan en tid tillbaka har Naturbruksgymnasiets hästinriktning, Rättviks ungdomstravklubb och Rättvikstravet planerat för en stor elevdag på travbanan. Tidigare har travbanorna i Karlstad och Kramfors gjort liknande satsningar.

- Vi har hört att det uppskattades mycket. Vi tänkte att vi kunde bjuda på något liknande även här. Det ska bli en rolig och annorlunda dag i hästens tecken. Vi vill visa upp hästsporten och visa alla vilka unika häst- och travutbildningsmöjligheter vi har här i Rättvik. Våra goda förutsättningar beror mycket på det fina samarbetet vi har med naturbruksgymnasiet, säger banchefen Anders Klasson.

De flesta av det 30-tal som arbetar inom travsporten vid banan ställer upp på något sätt. Samtidigt planerar lärare och elever vid naturbruksgymnasiet att bjuda hästinformation och trav med kallblod och ponny. Eleverna ska eventuellt få en chans att testa hästkörning själva, under överinsyn.

- Vi hoppas kunna förmedla en positiv bild av ponnytravet, som är en inkörsport till trav-sporten. Jag vet att det är många unga i Rättvik som inte ens besökt vår travbana, säger Klasson.

- Vi tycker det ska bli kul att få visa upp vad vi gör. Vi ska visa vad vi sysslar med - allt från hästskötsel och träning till startbilar och preparering. Allt som har med travsporten att göra, säger travskolans Säbb Susanne Danielsson.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons