Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En showtime värd ett publikrekord

Annons

10 000-15 000 personer brukar se Showtime varje vinter. I år är det den femte årgången, jubileum således, och det finns förutsättningar för att publikrekordet slås. Restaurangen har nämligen inför vintern byggts ut med 150 nya sittplatser.

En utbyggnad som också gett en ny och bättre scen som ger artisterna bättre utrymme, möjligheter till ljussättning och publiken får bättre överblick.

Förutom Pelle och Eileen (som gör comeback på scen efter mammaledighet) är det två av förra årets medverkade som är kvar - Lars Bodén och Frida Carlsson. Lars Bodéns tolkning av "Anthem" är en rysare som drar ner kvällens kanske största applåd.

Övriga medverkade är Lina Olsén, Anna Werner och Anders Thoresen, samt ensemblens egen pianist Mattias Strömberg.

Showtime bygger på det välkända Wallmans-konceptet. Underhållningen mixas med en smakfull meny och hux flux har man artisterna bredvid bordet.

I årets jubileumsshow har man tagit med några av de gångna årens bästa nummer: Björn och Benny-låtarna, Burt Bacharachs lättsmälta musik, Manhattan Transfer och ett medley av Vansbrosonen (och delvis Sälensonen genom Speldosa) Björn Skifs.

Här bjuds också på ett fartfyllt potpurri 60-talslåtar av Beach Boys och som traditionen bjuder Pelle också på en sketch om verklig "turist".

Hela showen andas fart och fläkt och det bjuds på många fina sångprestationer under kvällen. Dans och snudd på akrobatik kryddar anrättningen och krögaren Anders Sessler myser åt att Showtime har draget kvar.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons