Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En serie brott i samband med bilbrand

Annons

Den bilbrand som inträffade i Mogaområdet på torsdagseftermiddagen har visat sig ingå i en hel serie brott.

Det hela började vid 16.30-tiden med att en man som parkerat på Parkvägen i Smedjebacken, mitt framför näsan blev bestulen på sin bil, en Mazda. Mannen larmade omedelbart polisen, men innan patrullen hann dit återvände biltjuven.

Han stannade bilen och klev ur och bilägaren frågade vad han höll på med för någonting. Biltjuven gav då en krystad förklaring och satte sig i bilen igen. Bilägaren försökte stoppa biltjuven att åka från platsen, men misslyckades.

Det visade sig att biltjuven kommit till platsen i en Saab som stulits i Säter.

Tio minuter senare larmades räddningstjänsten om att en bil brann i Mogaområdet. Det visade sig att det var samma bil som kort tidigare stulits vid Parkvägen.

Bilen var helt utbränd innan branden var släckt.

Några grabbar hade sett en yngre man lämna platsen och gå mot centrala Smedjebacken. Den beskrivning grabbarna lämnade stämde väl överens med den som bilägaren lämnat.

Mindre än en timme senare fick polisen tips om att en man som var misstänkt för rattfylleri hade parkerat bakom sytembolaget i Ludvika. Mannen hade kommit i en Mazda som visade sig vara stulen från Vasatorget i Smedjebacken.

Mazdan hittades en halvtimme senare på Hjortrongården i Ludvika. Även där fanns det vittnen som observerat bilen och mannen när de anlände till platsen. Även dessa vittnen kunde ge en bra beskrivning på mannen och dessa stämmer väl med den man som tidigare under kvällen figurerat i Smedjebacken.

Polisen har säkrat en del spår och har goda förhoppningar om att kunna gripa mannen.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons