Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En segdragen träta

Annons

Turerna inleddes i juni 2002 då stadsarkitektkontoret föreslog att en brandskadad byggnad och två vandaliserade byggnader vid elljusspåret skulle jämnas med marken då det föreföll som om de inte fyllde någon uppgift. IF Noretpojkarna tog en telefonkontakt med kommunen och diskuterade åtgärderna.

I november samma år beordrade byggnadsnämnden föreningen att ta bort byggnaderna senast den sista maj 2003. Om inte hotade vite på 10 000 kronor.

En byggnadsinspektör inspekterade platsen i slutet av augusti förra året. Då var den brandskadade byggnaden riven, men en mängd bråte fanns kvar och de två vandaliserade byggnaderna stod där de stod.

Byggnadsnämnden krävde i oktober 2003 åter att de två byggnaderna skulle rivas och att brandplatsen skulle städas. Detta skulle vara gjort senast den 31 maj i år. Om inte hotade ett vite på 20 000 kronor.

Samtidigt begärde byggnadsnämnden att länsrätten skulle döma ut det tidigare vitet på 10 000 kronor. Där gick byggnadsnämnden på pumpen för länsrätten konstaterade att vitesföreläggandet inte var lagligt.

I ett nytt beslut krävde byggnadsnämnden i januari i år åter att Noretpojkarna skulle riva de vandaliserade byggnaderna och städa på brandplatsen senast den 31 juli i år.

En ny inspektion gjordes för en månad sedan. Då var de vandaliserade byggnaderna renoverade, men städning på brandplatsen återstod. Detta ska vara gjort senast den 11 december i år.

Då ska väl detta ärende vara ur världen?

ERIK HJELTE

Mer läsning

Annons