Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En satsning som växer

Annons

För fyra år sedan drog Naturbruksgymnasiet i gång den numera årliga "Öppet hus-satsningen". Syftet var - då som nu - att uppmärksamma skolans utbildningar. En av de mer publikdragande utbildningarna är trädgårdslinjen.

- Vi visar upp våra växthus, markbyggnadshall, visningsträdgårdar och övriga anläggningar. Vi håller ett kafé öppet och säljer lite av våra produkter, som grönsaker, blommor, träd, buskar och perenner, säger Lotta.

Evenemanget har vuxit enormt under de fyra åren. Första året startade det i blygsam skala inomhus. I fjol kom 6 000 besökare.

- Och inte lär det bli färre i år, sedan vi varit med i tv:s Gröna rum. Bara vädret blir bra så kommer det mycket folk, säger Lotta.

- Trädgårdsutbildningen har totalt 55 elever fördelade på tre årskurser samt en ettårig påbyggnadskurs. Utbildningen kvalificerar till anställning som trädgårdsarbetare eller till vidare utbildning inom högre trädgårdsutbildningar.

- Vår ettåriga påbyggnadsutbildning är fullbelagd, men vi skulle kunna ta emot fler elever i den treåriga kursen, säger Lotta Persson.

Förutom trädgårdslinjen visar Naturbruksskolan upp sina häst- och jordbruksutbildningar.

Även Stiernhööksgymnasiet deltar i årets öppet hus med byggnads- och omvårdnadsprogrammet.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons