Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sån voltsam Gymnosdag!

Annons

Alla visade de upp sig på Gymnos stora julgala i Falu Kuriren arena på Lugnet.

Programmet bjöd inte alls på tomtar och lucior, men desto mer fanns det av spöken, vampyrer och zombier. En julshow med visst Halloween-stuk, således.

Det är många som deltar i Gymnos verksamhet, över 400 ungdomar mellan två och tjugo deltar. Det betyder att det också blev riktigt knökfullt på galans åskådarplatser, och i vissa nummer riktigt myllrade det av barn i olika storlekar som slog kullerbyttor, hjulade eller hoppade på den stora mattan.

Mellan numren berättade Åse Magnusson och Tova Jäderberg, som höll i programmet, om hur det går till att lära sig till elitgymnast från den första vingliga kullerbyttan.

Grunden till allt är att stå på händer, fick vi veta. Det handlar om mer än att stå på händer...Via hjulning och något som heter rondater går vägen vidare till de halsbrytande volter och saltomortaler de äldsta elitgymnasterna visade.

Huvuddelen av programmet visade Gymnos barngrupper i olika stadier. Men då de äldsta elitpojkarna snurrade så högt och snabbt att de för en kort stund blev osynliga, ja då formligen tjöt publiken, precis som på cirkus.

PIA HELLSING

Mer läsning

Annons