Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En riktig vandrings- utställning är slut

Annons

Jannesgården hittade under dansveckan en riktigt fiffig metod för att locka besökare. Mona Eriksson och Inger Döhl ställde nämligen ut i trädgården. Men det innebär att deras akvareller, oljor och akrylverk blev veckans mest transporterade konst.

- Ja, när det blåst och regnat häftigt är vi ju tvungna att ta in tavlorna. Jag har nog aldrig sett så mycket upp mot molnen som då, säger Inger Döhl.

En hel del kånkande fram och tillbaka alltså. Men resultatet har varit värt slitet.

- Att ställa ut i trädgården var en utmärkt idé. Det är många som stannat till utanför staketet och sedan kommit in och tittat på alla de andra utställningarna också, konstaterar Mona Eriksson.

- Det här är ett vinnande koncept och vi kommer självklart att satsa på trädgårdsutställningar till nästa år också, menar Jannesgårdens Pär Kindlund.

Besökssiffrorna talar för sig själv. Fjolårets dansvecka såg 611 besökare. Den siffran mosas av årets notering på 1 177 besökare.

Att det i år finns ett fik - ombesörjt av invandrarföreningen - är också en dragfaktor och dessutom var fjolårets kanonväder en faktor som gjorde folk mindre benägna att då titta in. Men att utevisningen är huvudorsak till besökshaussen får nog sägas fastställt.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons