Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En resa tillbaks i tiden

Annons

På gatan patrullerade en poliskonstapel i pickelhuva och borgmästaren passade på att hälsa på Säterborna. Men även lättfotade Anna och andra av samhällets olycksfåglar fanns på plats.

Vi fick vara med om ett möte i nykterhetslogen och stifta närmare bekantskap med socialistiska agitatorer i form av en bestämd kvinna. Hon blev visserlige utkastad men hann säga ett och annat innan hon förpassades ut på gatan av en bastant vakt i form av Bo Stålberg.

Bo Stålberg, som i det civila är glasmästare i Säter, visade sig vara ett stjärnskott som skådis. När han inte var vakt på logen så vandrade han omkring på gatorna med sin kärra och tog sig en slurk ur medhavd flaska i bakfickan.

En eloge också till Gunilla Bodegrim som på ett förtjänstfullt sätt iklädde sig rollen som Anna, ett av samhällets sorgebarn som dessutom är lite svag för karlar. Gunillas skådespel var övertygande.

Dräktparaden vanns av Lena Eriksson som hade sin son Albin i en mycket gammal barnvagn.

Tyvärr dröjer det ett år innan vi får uppleva Säterstampen igen. Det blir en lång väntan tills alla innergårdar öppnar igen för allmänheten med sång och musik och mycken mänsklig värme.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons