Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En politik för framtiden

Annons

Vi moderater står fortfarande kvar vid de frihetliga ideal som låg till grund för att vi en gång grundade partiet för hundra år sedan, frihet åt individen att själv bestämma över sitt liv. Samtidigt är det så att samhället förändras genom åren, och för att politiken ska fungera måste även politiken förändras i takt med samhället. Detta är något som vi moderater insett och som vi nu gjort någonting åt, vilket socialdemokraterna kanske borde ta till sig av.

Socialdemokraterna har misslyckats totalt i sin politik de senaste åren. Företagsamheten sjunker, kommunerna ruineras, sjukskrivningarna skjuter i höjden och arbetslösheten är farligt hög. I dag är det en kvarts miljon människor i Sverige som inte kan eller får gå till jobbet och betala skatt. Detta är några av många klara tecken på att s-politiken inte ligger i fas med övriga landet.

Vi moderater menar, fortfarande, att lönsamheten för företagen måste öka så att de kan anställa fler, och de anställda måste få mer pengar över efter skatt för att känna att det är lönsamt att gå från bidrag till arbete. Därför vill vi göra våra största skattesänkningar för låginkomstintagarna.

Socialdemokraterna har skattebefriat de tio rikaste personerna i Sverige, vad det nu är bra för.

När det nu närmar sig val och vi moderater har rekordhöga siffror i opinionsmätningarna, samtidigt som det är borgerlig majoritet för andra månaden i rad, så syns det vem som är rädd för att förlora makten. Nu kommer angreppen och lögnerna från socialdemokrater överallt, vilket måste vara ett tecken på oro över att förlora makten.

Det handlar om att genomföra en bra politik för Sveriges invånare, för att de ska ha det bra, inte för att behålla makten. Socialdemokraterna bör fundera över hur ett regeringsparti på 2000-talet i Sverige kan samarbeta med ett kommunistiskt parti. Är det månne för att kunna inneha makten?

Vi har förändrat vår politik så den klarar av att möta 2000-talets utmaningar, och det har väljarna insett, och vi kan lova att vi kan göra precis tvärtom vad ni socialdemokrater hittills har gjort, efter att valet är över 2006!

PATRIK FORSLUND

Patrik Forslund är distriktsordförande

i Moderata Ungdomsförbundet

(MUF) i Dalarna.

FOTO: STEN WIDELL/ARKIV

Mer läsning

Annons