Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En person omkom i trafikolycka

Annons

Sent på fredagskvällen inträffade en trafikolycka på riksväg 66 i Perhindersbo.

En bilförare, hemmahörande i Söderbärke, kom över i mötande körfält och kolliderade med en mötande bil. Kollisionen blev så våldsam att föraren omkom. De två i den mötande bilen skadades och fördes till sjukhus.

Det var vid 22-tiden på fredagskvällen som olyckan inträffade. Bilföraren från Söderbärke färdades mot Söderbärkehållet, när han på järnvägsviadukten fick sladd på sin Volvo av äldre modell.

Efter sladden kom bilen över på vänstra körbanan och träffade där räcket. Bilen svängde runt och gick baklänges ut i körbanan igen och samtidigt kom det en mötande bil. I den bilen färdades det två personer.

Vid kollisionen träffades Volvon i den bakre delen och kollisionen var så våldsam att föraren från Söderbärke omkom i samband med olyckan.

Den mötande bilen, en Suzuki Jimny, träffade Volvon med fronten före och de två personerna i bilen fick föras till sjukhus.

Den omkomne mannen från Söderbärke är i 25-årsåldern. Den mötande bilen som var inblandad i olyckan är hemmahörande i Smedjebacken.

En bidragande orsak till olyckan kan vara att det vid järnvägsviadukten varit vatten eller fukt på vägbanan som frusit till is.

Både räddningstjänsten i Smedjebacken, polis och ambulans kallades till platsen.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons