Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En perfekt roll för Theréce

Annons

Theréce ska nämligen i dag spela Fylle-Karin uppe vid gruvan under Falun då. En fal kvinna som på sin tid gick runt bland männen och erbjöd sina tjänster.

- Det blir jättekul och jag lovar att arbeta lika diskret som originalet, skämtar Theréce.

Det betyder att hon kommer att gå omkring med frukt och blommor, som täckmantel för "det" hon egentligen säljer. Den perfekta rollen för Theréce, som älskar att visa upp sig och ingenting hellre vill än synas och höras.

För Faluborna är Theréce redan en välkänd profil från Falurevyn. Där har hon spelat med i tre år medan hon utbildat sig vid Balettakademins musikalhögskola i Göteborg.

- Jag har hållit på att utbilda mig till artist hela livet och började stå på scen redan när jag var sju år, berättar hon.

Nyligen har Theréce haft en av huvudrollerna i Dalateaterns uppsättning av Med facit i hand. Nu ska hon vara Fylle-Karin, och sedan väntar talangjakten Birkastjärnan i Mora den 10 juli.

- Mitt huvudämne är sång, men jag är också utbildad dansare och skådespelerska, säger Theréce.

Till hösten ger hon och några tjejer från Falurevyn sig ut på turné. De håller som bäst på att bilda en sånggrupp och personligen har Theréce även siktet inställt på Fame Factory.

- Jag ska i alla fall försöka. Friskt vågat är hälften vunnet, säger Theréce.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons