Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En omöjlig ekvation

Annons

Vi delar den oro som vårdpersonalen vid primärvården nyligen uttryckte i en insändare till NLT angående politiska löftessvek och förnekanden av de verkliga effekterna av de olika besparingsbesluten i Ludvika. Hade vi suttit i landstingsfullmäktige hade vi reserverat oss mot beslutet att primärvården i Ludvika ska kosta lika mycket som primärvården i Avesta.

Det går inte att bara se till invånarantalet. Den högre efterfrågan på sjukvård som finns i Ludvika beror troligtvis på att vi i Ludvika har fler sjuka med mer komplicerade sjukdomar i genomsnitt än vad Avesta har.

Givetvis håller det inte att prata om att skapa bättre vård och samtidigt skära ner anslagen till den sjukvård, som sett alltför många nerskärningar redan. Till exempel så var vi emot och är fortfarande emot att undersköterskorna plockades bort från Ludvika Norra Vårdcentral, de var en värdefull resurs.

Till skillnad från de flesta andra partier lever vi som vi lär. En röst på Dalarnas sjukvårdsparti gör garanterat skillnad till det bättre för vården.

DALARNAS SJUKVÅRDSPARTI, KEN SWEDENBORG, FOLKKAMPANJEN FÖR SJUKVÅRDEN, INGRID GESTER

Mer läsning

Annons