Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ny Domnarvsvall planeras

Annons

Förslaget, idéskissen, som mognat fram på träffar med folk från byggbranschen i länet som SWECO FFNS nu presenterar för HSB Dalarna och PEAB.

- Det är en idéskiss, inget färdigt förslag med ritningar och kostnadsberäkningar, betonar HSB Dalarnas verkställande direktör Olle Rigborn.

Idén vill HSB Dalarna utveckla ihop med PEAB, idrottsrörelsen och kommunen.

Efter omläggning av dagens fotbollsplan kommer det att finnas en arena för såväl elitidrott som artistframträdanden. Det blir idrottsliga aktiviteter i den ombyggda Domnarsvallens bottenplan och attraktiva kontor och bostadsrätter i de fyra tornen.

- Förslaget är realistiskt, framhåller Olle Rigborn.

När blir det byggstart?

- Det här kan byggas när vi har ett etablerat elitlag i fotboll i länet.

Förutsättningen är alltså att det finns ett sådant lag?

- Ja, det är vår bedömning. Och det ska vara ett lag som är etablerat, betonar Olle Rigborn.

När kan det bli byggstart?

- Det kan bli tidigast om ett par år. I dag har vi produktioner planerade i Borlänge för de närmaste två åren. Men när det väl är dags så kan det bli så att vi börjar med bottenfundamentet, fotbollsplan och ett bostadstorn. Sedan får projektet utvecklas efterhand, förklarar Olle Rigborn.

Förslaget presenterades på onsdagen för kommunalrådet Peter Hultqvist, kommundirektör Lars Ivarsson och stadsarkitekt Arne Ludvigsson.

Lösningar för trafiken och ett genomtänkt dubbelutnyttjande av anläggningen är några av frågor som kommer att kräva många överläggningar.

- Då det gäller en idrottsanläggning som ligger i centrum är det viktigt att vi är helt överens med alla intressenter, understryker Olle Rigborn som nu ser fram emot reaktionerna, från bland andra IK Brage, på förslaget.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons